1

2

Przepisy

jagnięcina/karkówka z grilla w marynacie z jogurtu

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Mięso kroimy w plastry lub według uznania (jak kto woli i lubi)..
Marynata: do jogurtu ścieramy imbir, skórke z limonki (cytryny), wlewamy ocet winny i chili, mieszamy. dorzucamy czosnek przeciśnięty przez praske i rozdrobnioną gorczyce oraz sól. dokładnie mieszamy aby wszystkie składni polączyły się ze sobą.
Następnie zalewamy nasze mięsko marynatą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin-choć najlepiej zrobić to dzień wcześniej wtedy nasze mięsko ładnie przejdzie wszystkimi składnikami naszej marynaty (podczas marynowania najlepiej jest przemieszać wszystko) Po wyjęciu z lodówki kładziemy wszystko na rozgrzany ruszt grilla i pieczemy. smacznego:)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: