1

2

Przepisy

Banany na ciepło z czekoladą

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 5 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Nieobrane banany nacinam wzdłuż do połowy ich średnicy. Czekoladę kroję na małe kawałeczki, które następnie wciskam w nacięcia bananów. Staram się dokładnie wypełnić rowek banana. Następnie pojedyncze banany owijam folią aluminiową i kładę na grill. Opiekam je przewracając ok 20 min lub do momentu aż będą miękkie (skórka będzie czarna) a czekolada rozpuści się.Podaję biesiadnikom bez folii na talerzu(, z łyżeczką .Dodatkiem mogą być lody lub bita śmietana. Szybkie, proste i pyszne delicje na grill z przyjaciółmi.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • anya-ka
    zdjęcie jak z żurnala :)) i dzięki za przypomnienie, ktoś kiedyś mi mówił o takim sposobie na banany, ale jeszcze nie zdązyłam go wykorzystać :)

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: