Banany na ciepło z czekoladą

5/5 5 2 5 1
5/5 5 2 5 1
  • Przygotowanie: 10 min.

  • Oczekiwanie: 10 min.

  • Porcje: 5

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Nieobrane banany nacinam wzdłuż do połowy ich średnicy.
  2. zekoladę kroję na małe kawałeczki, które następnie wciskam w nacięcia bananów. Staram się dokładnie wypełnić rowek banana.
  3. Następnie pojedyncze banany owijam folią aluminiową i kładę na grill.
  4. Opiekam je przewracając około 20 min lub do momentu, aż będą miękkie (skórka będzie czarna) a czekolada rozpuści się.
  5. Podaję biesiadnikom bez folii na talerzu (z łyżeczką). Dodatkiem mogą być lody lub bita śmietana. Szybkie, proste i pyszne delicje na grill z przyjaciółmi.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • anya-ka
    zdjęcie jak z żurnala :)) i dzięki za przypomnienie, ktoś kiedyś mi mówił o takim sposobie na banany, ale jeszcze nie zdązyłam go wykorzystać :)