Ryż z truskawkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Porcje 4

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Sos truskawkowy

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotuj w woreczkach, odsącz i przelej zimną wodą.
  2. Wyjmij z woreczków, dodaj cukier, Cukier wanilinowy oraz śmietankę. Dobrze wymieszaj.
  3. Rozłóż do kubeczków, a następnie wyłóż kopczyki na talerz.
  4. Truskawki oczyść, przekrój na cztery części.
  5. Cukier smaż na rumiano, tak, aby powstał karmel. Dodaj masło, truskawki i 2 łyżki gorącej wody.
  6. Ryż podawaj polany sosem truskawkowym.

Opis przepisu:

Kto z nas w dzieciństwie nie jadał ryżu z owocami? Takie smaki zachwycają nie tylko najmłodszych domowników, ale także starszych łasuchów. Ryż z truskawkami możesz podawać jako przekąskę między posiłkami, ale także jako obiad czy podwieczorek. Ryż i truskawki pachnące wanilią, a do tego szczypta karmelizowanego cukru - pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?