1

2

Przepisy

Ryż z truskawkami

4/5 4 10 5 1

przygotowanie: 35 minut

porcje: 4 porcje

Kto z nas nie jadał ryżu z owocami? Te smaki zachwycą domowników nie tylko na podwieczorek, ale to danie sprawdzi się idealnie także jako obiad. Ryż i truskawki, pachnące wanilią i karmelizowanym cukrem - pycha!

składniki:

Liczba porcji:

Sos truskawkowy

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotuj w woreczkach, odsącz i przelej zimną wodą.
  2. Wyjmij z woreczków, dodaj cukier, Cukier wanilinowy oraz śmietankę.
  3. Dobrze wymieszaj.
  4. Rozłóż do kubeczków, a następnie wyłóż kopczyki na talerz.
  5. Truskawki oczyść, przekrój na cztery części.
  6. Cukier smaż na rumiano, tak, aby powstał karmel.
  7. Dodaj masło, truskawki i 2 łyżki gorącej wody.
  8. Ryż podawaj polany sosem truskawkowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: