Sałatka z porem i pieczarkami

4/5 4 28 5 1

przygotowanie: 30 min

porcje: 4 porcje

162 calories kalorie: 162 kcal / porcja

Sałatka z porem i pieczarkami jest chyba klasykiem z porem w roli głównej. Posiadający właściwości lecznicze por zestawiony z bogatymi w witaminy i minerały pieczarkami to prawdziwa dawka zdrowia. Obowiązkowym składnikiem naszej sałatki jest jeszcze jajko, które wzbogaci potrawę o sporą porcją białka. Nasza sałatka nabierze charakteru doprawiona odrobiną cytryny, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i ozdobiona natką pietruszki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki obierz i pokrój w słupki. Skrop je sokiem z cytryny i gotuj przez 5 minut.
  2. W między czasie por pokrój w plasterki i sparz.
  3. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i drobno posiekaj.
  4. Składniki sałatki wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.

2 wskazówki do przepisu

  • Grzegorz
    ogórek kiszony i kukurydza konserwowa
  • beata
    Mozna dodac ogorek kiszony i natke pietruszki

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.