1

2

Przepisy

Sałatka z porem i pieczarkami

4/5 4 12 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

162 calories kalorie: 162 kcal / porcja

Sałatka z porem i pieczarkami jest chyba klasykiem z porem w roli głównej. Posiadający właściwości lecznicze por zestawiony z bogatymi w witaminy i minerały pieczarkami to prawdziwa dawka zdrowia. Obowiązkowym składnikiem naszej sałatki jest jeszcze jajko, które wzbogaci potrawę o sporą porcją białka. Nasza sałatka nabierze charakteru doprawiona odrobiną cytryny, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i ozdobiona natką pietruszki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki obierz i pokrój w słupki. Skrop je sokiem z cytryny.
  2. Pieczarki gotuj przez 5 minut.
  3. W między czasie por pokrój w plasterki i sparz.
  4. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.
  5. Jajka drobno posiekaj.
  6. Składniki sałatki wymieszaj z Majonezem.
  7. Dopraw solą i pieprzem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: