Sałatka z porem i pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 39 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 39 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki obierz i pokrój w słupki. Skrop je sokiem z cytryny i gotuj przez 5 minut.
  2. W między czasie por pokrój w plasterki i sparz.
  3. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i drobno posiekaj.
  4. Składniki sałatki wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.

Opis przepisu:

Sałatka z porem i pieczarkami jest chyba klasykiem z porem w roli głównej. Posiadający właściwości lecznicze por zestawiony z bogatymi w witaminy i minerały pieczarkami to prawdziwa dawka zdrowia. Obowiązkowym składnikiem naszej sałatki jest jeszcze jajko, które wzbogaci potrawę o sporą porcją białka. Nasza sałatka nabierze charakteru doprawiona odrobiną cytryny, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i ozdobiona natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?