Knedle z truskawkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 40 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 42 min.

  • Porcje 4

4/5 4 40 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj. Jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę. Ostaw do ostygnięcia.
  2. Do ziemniaków dodaj mąkę i jajka, wyrób jednolite gładkie ciasto.
  3. Truskawki umyj i usuń szypułki.
  4. Ciasto podziel na porcje, spłaszcz, włóż truskawki, a następnie dokładanie zlepiaj.
  5. Wrzucaj do lekko posolonego wrzątku. Gotuj przez 5 minut od momentu wypłynięcia.
  6. Ostrożnie wyjmij łyżką cedzakową na półmisek, polej stopionym masłem, posyp cukrem i Cukrem wanilinowym.

Opis przepisu:

Knedle, to dla większości smak, który przypomina dzieciństwo - przepyszne kluseczki nadziewane słodkimi owocami, polane masłem, pachnące wanilią. To, co kiedyś było specjałem naszych babć, dziś może zachwycić naszych najmłodszych domowników. Z dodatkiem Cukru Wanilinowego WINIARY, smak wspomnień będzie jeszcze lepszy!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?