1

2

Przepisy

Placek orzechowy "Snickers"

5/5 5 20 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 12 porcji

Chrupiący domowy smakołyk na deser: placek orzechowy snickers. Chrupkie, miodowe ciasto, zapieczone z orzechami prażonymi w maśle i miodzie, przyjemnie kontrastuje z delikatną masą na Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, z nutką Cukru wanilinowego i alkoholu. Placek orzechowy snickers każdy może przyrządzić z dodatkiem ulubionych orzechów: arachidowych, włoskich lub laskowych.

składniki:

Liczba porcji:

ciasto:

masa orzechowa:

masa budyniowa:

Przygotowanie:

  1. Orzechy pokrój i wszystkie składniki masy orzechowej upraż na małym ogniu 5 - 10 min.
  2. Przygotuj ciasto: w mleku rozpuść miód i sodę, resztę składników wymieszaj, wyrób ciasto i podziel na 2 części.
  3. Obie części wyłóż na blaszkę, na jedną nałóż masę orzechową (nakładaj ciepłą masę).
  4. Oba placki piecz do zarumienienia, około 20 min.
  5. Ugotuj budynie (wymieszane z żółtkami) w mleku, budyń ma być gęsty.
  6. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, następnie dodawaj po łyżce przestudzonego budyniu, na koniec dodaj alkohol.
  7. Tak przygotowaną masą przełóż upieczone placki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: