Placek orzechowy Snickers

Oceń ten przepis!

5/5 5 23 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 12

5/5 5 23 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

ciasto:

masa orzechowa:

masa budyniowa:

Przygotowanie:

  1. Orzechy pokrój i wszystkie składniki masy orzechowej upraż na małym ogniu 5-10 min.
  2. W mleku rozpuść miód i sodę, resztę składników wymieszaj, wyrób ciasto i podziel na 2 części.
  3. Obie części wyłóż na blaszkę, na jedną nałóż masę orzechową (nakładaj ciepłą masę).
  4. Oba placki piecz do zarumienienia, około 20 min.
  5. Ugotuj budynie (wymieszane z żółtkami) w mleku (budyń ma być gęsty).
  6. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, następnie dodawaj po łyżce przestudzonego budyniu, na koniec dodaj alkohol.
  7. Tak przygotowaną masą przełóż upieczone placki.

Opis przepisu:

Chrupiący domowy smakołyk na deser: placek orzechowy snickers. Chrupkie, miodowe ciasto, zapieczone z orzechami prażonymi w maśle i miodzie, przyjemnie kontrastuje z delikatną masą na Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, z nutką Cukru wanilinowego i alkoholu. Placek orzechowy snickers każdy może przyrządzić z dodatkiem ulubionych orzechów: arachidowych, włoskich lub laskowych.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?