1

2

Przepisy

Sernikobrownies

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 12 porcji

Przygotowanie:

Moja blaszka miała 25x25cm.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło utrzeć z 250g cukru. Dodawać 3jajka po jednym, miksując cały czas. Wlać roztopioną i przestudzoną czekoladę. Wymieszać. Dodać mąkę, wymieszać i wyłożyć do blaszki 3/4 masy.
W drugim pojemniku przygotować masę serową. Utrzeć ser, pozostały cukier, 2 jajka i cukier waniliowy. Gdy masa będzie już gładka, wylać ją na masę czekoladową. Na wierzch wyłożyć resztę masy czekoladowej. Masa czekoladowa jest gęsta i dość trudno się ją wykłada i wyrównuje.
Piec w temp. 170st. C przez 50-60min. Studzić przy otwartym piekarniku.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: