Oliwa smakowa-czosnkowa

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 5 min.

  • Oczekiwanie 2 dni

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

Przygotowanie:

  1. Czosnek obrać, część czosnku (2-3 ząbki) posiekać, pozostałe wrzucić w całości do przygotowanej butelki/słoika. Zalać oliwą z oliwek.
  2. Odstawić na 48 godzin, po tym czasie przecedzić do butelki/słoika za pomocą lejka. Przechowywać w ciemnym miejscu.

Opis przepisu:

Oliwa czosnkowa, którą przygotujemy samodzielnie, to jeden z tych dodatków, które potrafią stanowić o charakterze całego dania. Wspaniale nadaje się do kuchni włoskiej, z którą będzie współgrać wręcz idealnie. Pizza z dodatkiem takiej oliwy przeniesie nas na ulice kraju Rzymian. Mniam!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?