1

2

Przepisy

Oliwa smakowa- czosnkowa

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 5 minut

składniki:

Przygotowanie:

Czosnek obrać, część czosnku (2-3 ząbki) posiekać, pozostałe wrzucić w całości do przygotowanej butelki/słoika. Zalać oliwą z oliwek. Odstawić na 48 godzin, po tym czasie przecedzić do butelki/słoika za pomocą lejka. Przechowywać w ciemnym miejscu.

Ważne, aby:

wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczeni
jakość oliwy z oliwek ma duże znaczenie
butelka/słoik musi być czysty i suchy
czosnek musi być świeży (nie można stosować nadpleśniałego czosnku)
Przechowywać już gotową oliwą czosnkowa w ciemnym miejscu

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: