1

2

Przepisy

Sałatka z twarogiem a''la feta i kiełkami rzodkiewki

5/5

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Twaróg kroimy w małą kostkę, polewamy 2 łyżkami oleju, dodajemy oregano, ewentualnie szczyptę soli i przyprawę do twarożków, odstawiamy na 10-15 minut.W tym czasie sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidora kroimy w półplasterki, ogórka i rzodkiewkę w plasterki, cebulę w krążki. Warzywa układamy na półmisku, układamy na to kostki z twarogu, posypujemy kiełkami rzodkiewki i rzeżuchy, polewamy sosem sałatkowym Vinegret przygotowanym z użyciem 3 łyżek oleju i 2 łyżek wody. Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: