1

2

Przepisy

Spaghetti

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Mięso mielone smażymy na patelni aż się zarumieni, dodajac: papryke, wegete, sol, pieprz wedlug smaku (ewentulanie mozna pozniej doprawic).
Przegladamy mieso do garnka zalewamy woda, gotujemy.
Dodajemy koncentrat pomidorowy mniej wiecej dwie lyzki( zalezy jak duzo bedzie wody). Po doprowadzeniu do wrzenia dodajemy zatrzepke przyrzadzana wczesniej z maki i wody.
Nastepnie dodajemy duzo ketchupu i troche kwasku cytrynowego ( wedlug smaku mozna zrobic bardziej lub mniej kwasny sos).

Osobiscie nakladam na talerz porcje makaronu polewajac go sosem, ale mozna tez wymieszac wszystko w jednym naczyniu, co bedzie pozniej latwiejsze do podgrzania .

Smacznego! ;)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: