Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Kebabki na patyku

  • Kebabki na patyku
  • czas Łączny czas: 65 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 45 min)
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Szynka wieprzowa w nowej grillowej odsłonie - pyszna z sosem czosnkowo-ziołowym.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mięso umieść w woreczku z górnej części opakowania.
  2. Dodaj zawartość dolnej części opakowania POMYSŁ NA…, keczup i dokładnie wymieszaj całość.
  3. Wstaw mięso do lodówki na trzy kwadranse.
  4. W międzyczasie przygotuj patyczki do szaszłyków. Posmaruj je olejem. W tym celu, możesz użyć również pędzelka.
  5. Zamiast patyczków jednorazowych możesz wykorzystać metalowe szpikulce do szaszłyków.
  6. Po 45 minutach wyjmij zamarynowane mięso z lodówki.
  7. Uformuj z niego podłużne kotleciki o długości 8 centymetrów i nabij je wzdłuż na patyczki.
  8. Grilluj kebabki na rozgrzanym ruszcie przez około 10 minut.
  9. Podawaj z Sosem czosnkowo-ziołowym.
Kalorie: - kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Kebabki na patyku

Wydrukuj przepis

Kebabki na patyku

Zgłoś przepis do moderacji