Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Kebabki na patyku

  • Kebabki na patyku
  • czas Łączny czas: 65 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 45 min)
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Szynka wieprzowa w nowej grillowej odsłonie - pyszna z sosem czosnkowo-ziołowym.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mięso umieść w woreczku z górnej części opakowania.
  2. Dodaj zawartość dolnej części opakowania POMYSŁ NA…, keczup i dokładnie wymieszaj całość.
  3. Wstaw mięso do lodówki na trzy kwadranse.
  4. W międzyczasie przygotuj patyczki do szaszłyków. Posmaruj je olejem. W tym celu, możesz użyć również pędzelka.
  5. Zamiast patyczków jednorazowych możesz wykorzystać metalowe szpikulce do szaszłyków.
  6. Po 45 minutach wyjmij zamarynowane mięso z lodówki.
  7. Uformuj z niego podłużne kotleciki o długości 8 centymetrów i nabij je wzdłuż na patyczki.
  8. Grilluj kebabki na rozgrzanym ruszcie przez około 10 minut.
  9. Podawaj z Sosem czosnkowo-ziołowym.
Kalorie: - kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Kebabki na patyku
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Kebabki na patyku

Wydrukuj przepis

Kebabki na patyku

Zgłoś przepis do moderacji