1

2

Przepisy

Kebabki na patyku

0/5 0 0 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 45 minut

porcje: 6 porcji

Szynka wieprzowa w nowej grillowej odsłonie - pyszna z sosem czosnkowo-ziołowym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso umieść w woreczku z górnej części opakowania.
  2. Dodaj zawartość dolnej części opakowania POMYSŁ NA…, keczup i dokładnie wymieszaj całość.
  3. Wstaw mięso do lodówki na trzy kwadranse.
  4. W międzyczasie przygotuj patyczki do szaszłyków. Posmaruj je olejem. W tym celu, możesz użyć również pędzelka.
  5. Zamiast patyczków jednorazowych możesz wykorzystać metalowe szpikulce do szaszłyków.
  6. Po 45 minutach wyjmij zamarynowane mięso z lodówki.
  7. Uformuj z niego podłużne kotleciki o długości 8 centymetrów i nabij je wzdłuż na patyczki.
  8. Grilluj kebabki na rozgrzanym ruszcie przez około 10 minut.
  9. Podawaj z Sosem czosnkowo-ziołowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: