1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Brokuła rozdzielamy na małe różyczki i gotujemy na parze, ale pamiętając by go nie rozgotować, musi być lekko twardawy. Filety z kurczaka kroimy, przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na chwilę, by mięso się zamarynowało. Następnie mięso smażymy. Brokuła i kurczaka musimy ostudzić. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Kukurydzę odsączyć z zalewy.W tym czasie możemy przygotować sos z majonezu, jogurtu greckiego i zmiażdżonego ząbku czosnku, dodajmy przyprawę do sałatek i odstawiamy. Na półmisku układamy brokuła, na to wykładamy kawałki kurczaka, kukurydzę, uprażony słonecznik i polewamy sosem jogurtowym. Całość posypujemy rzeżuchą. Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: