Chłodnik z buraków i barszczu białego

Oceń ten przepis!

4/5 4 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Barszcz biały rozmieszaj w 750 ml wody.
  2. Zagotuj barszczm, a następnie wystudź.
  3. Obierz ogórki i pokrój je w grubą kostkę.
  4. Buraczki pokrój w kostkę.
  5. Do wystudzonego barszczu dodaj warzywa, koperek i szczypiorek.
  6. Do zupy dodaj jogurt, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.
  7. Zupę wstaw do lodówki do schłodzenia.
  8. Ser feta pokrój w kostkę i ułóż w miseczkach.
  9. Chłodną zupą zalewaj ser i podawaj.

Opis przepisu:

Kolejny z naszych przepisów na chłodnik z barszczem białym – smakowity, różowy chłodnik na Barszczu Białym WINIARY, z gotowanymi bądź pieczonymi buraczkami, serem feta i cytryną, dzięki której może mieć bardziej lub mniej kwaskowaty smak. Ser feta do różowego chłodnika z buraczkami możesz wkruszyć lub pokroić w kosteczkę i podać na osobnym talerzyku, ale także umieścić go na dnie miski i zalać buraczkowym chłodnikiem. Zobacz również ten chłodnik na barszczu białym ;)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?