1

2

Przepisy

Grillowany comber króliczy w sosie miodowym

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 45 minut

porcje: 2 porcje

Przygotowanie:

Comber króliczy oraz patelnię grillową skrapiamy olejem rzepakowym. Następnie mięso oprószamy solą i startym kolorowym pieprzem. Patelnię rozgrzewamy i rumienimy combry z wszystkich stron. Cebulę bardzo drobno kroimy. Pozostały po smażeniu tłuszcz przelewamy do rondelka i dodajemy cebulkę. Rumienimy posypując szczyptą tymianku. Następnie wlewamy wino. Gdy zacznie się gotować dodajemy miód, śmietanę oraz ocet. Mieszając gotujemy sos na małym ogniu kilkanaście minut zagęszczając go. W międzyczasie na patelnie grillowej układamy ugotowane ziemniaczki, które skrapiamy olejem rzepakowym. Na środku układamy mięso. Całość posypujemy tymiankiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Pieczemy około 20-30 minut. Tak upieczone mięso polewamy sosem miodowym. Zapiekamy jeszcze kilka minut i gotowe. Smacznego.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: