Wiosenna sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 6

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rzodkiewki i sałatę umyć. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
  2. Rzodkiewki pokroić na plastry. Sałatę poszatkować, ale niezbyt drobno.
  3. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
  4. Makrelę rozdrobnić na kawałki. Wszystkie składniki połączyć razem. Dodać majonez Winiary i doprawić solą i pieprzem. Smacznego!

Opis przepisu:

Pyszna, wiosenna sałatka-bukiet z kolorowych warzyw – rzodkiewki, kukurydzy, sałaty lodowej – a także jajka gotowanego na twardo i świeżej makreli wędzonej. Wiosenna sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem nie obejdzie się też bez kremowego dodatku Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Czym doprawić sałatkę? W tym wypadku sól i pieprz w zupełności wystarczą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?