Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Jajka faszerowane kiełkami brokuła i pieczonym czosnkiem

  • Jajka faszerowane kiełkami brokuła i pieczonym czosnkiem
  • czas Łączny czas: 40 min (Przygotowanie: 10 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Jaja (cztery sztuki, proporcje można mnożyć oczywiście w ramach potrzeb) gotujemy na twardo w wodzie z niewielkim dodatkiem octu – jeśli skorupka pęknie, białko nie rozleje się poza nią. Czosnek (3-4 ząbki) pieczemy w skorupce przez kilka minut w temperaturze 200°C. Obieramy czosnek i miksujemy go z przepłukanymi kiełkami brokuła (20 g), oliwą, olejem rzepakowym (po łyżeczce każdego), solą i natką pietruszki. Ugotowane jaja obieramy i przekrajamy wzdłuż na pół. Z jaj wybieramy żółtka i dodajemy do zmiksowanych kiełków – możemy je wymieszać, możemy jeszcze chwilę potraktować całość blenderem. Masę umieszczamy w pustych miejscach po żółtkach. Jaja można udekorować świeżymi kiełkami lub nacią pietruszki i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • jajka
  • kiełki brokuła
  • czosnek
  • oliwa
  • olej rzepakowy
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Jajka faszerowane kiełkami brokuła i pieczonym czosnkiem
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Jajka faszerowane kiełkami brokuła i pieczonym czosnkiem

Wydrukuj przepis

Jajka faszerowane kiełkami brokuła i pieczonym czosnkiem

Zgłoś przepis do moderacji