1

2

Przepisy

Wielkanocny baranek

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 50 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 1 porcja

Przygotowanie:

Cukier, cukier waniliowy,jaja i 4 łyżki wody ubijać aż cukier zupełnie się rozpuści. Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną sypać porcjami do masy jajecznej cały czas ucierając . Formę do pieczenia w kształcie baranka wysmarować margaryną Kasią. ciasto biszkoptowe przelać wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 -40 minut. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika przestudzić w formie po czym ostrożnie wyjąć i przełożyć na talerz . Zrobić lukier cukier wymieszać z 1 łyżką gorącej wody i soku z pól cytryny.polać baranka obsypać dół wiórkami z kropek zrobić oczy.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: