Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Rolada z mięsa mielonego z jajkiem i pieczarkami.

  • Rolada z mięsa mielonego  z jajkiem  i pieczarkami.
  • czas Łączny czas: 180 min (Przygotowanie: 90 min Oczekiwanie 90 min)
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Bułkę pokroić w kostkę i włożyć do miski.Zalać mlekiem i odstawić na kilka minut.5 jajek ugotować na twardo,po czym zalać zimną wodą i przestudzić i obrać. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić plasterki. Przyprawić solą i pieprzem.Cebulę przysmażyć na 2 łyżkach oleju razem z pieczarkami. (Cała woda musi wyparować). Drugą cebulę przysmażyć na 2 łyżkach oleju.Mięso,2 jajka i cebulę włożyć do miski ,doprawić do smaku solą,pieprzem i ziarenkami smaku , przemieszać.Następnie dodać bułkę i ugniatać aż do powstania jednolitej masy. Masę mięsną wyłożyć na folię aluminiową posmarowaną olejem. Łyżką rozłożyć mięso w prostokąt o grubości 1,5 -2 cm. Na mięso wyłożyć farsz z pieczarek,a na nie położyć 5 jajek ugotowanych na twardo. Mięso zwinąć w roladę. (Zwijać od dłuższego boku razem z folią i powoli ją odciągać i zwijać dalej. Boki rolady zacisnąć.) Posypać na wierzchu ziarenkami sezamu.Gotową roladę zawiniętą w folię przełożyć do formy lub na blachę do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku około 60min. w temperaturze 180°C.
Kalorie: - kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 10 marca 2014
    domina71

    bardzo fajne danie, cieszę się, że na nie trafiłam

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Rolada z mięsa mielonego  z jajkiem  i pieczarkami.

Wydrukuj przepis

Rolada z mięsa mielonego  z jajkiem  i pieczarkami.

Zgłoś przepis do moderacji