1

2

Przepisy

Makowiec z jabłkami i kaszą manną

5/5 5 9 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 80 minut

porcje: 20 porcji

Przygotowanie:

Jabłka ścieramy na grubych oczkach tarki.
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po żółtku i stopniowo resztę składników cały czas ucierając.
Na koniec dodajemy bakalie i ubitą na sztywno pianę z białek.
Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku do 80 minut.
PO wystudzeniu polewamy polewą czekoladową.
Smacznego :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: