1

2

Przepisy

Szynka pieczona z sosem chrzanowo - czosnkowym

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 600 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Szynkę myjemy, osuszamy. Do oleju wsypujemy marynatę, paprykę czerwoną i curry. Nacieramy przygotowaną marynatą mięso, wkładamy do miski, przykrywamy folią i pozostawiamy na noc w lodówce.
Na drugi dzień rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Zamarynowane mięso wkładamy do rękawa, dokładnie związujemy z dwóch stron a od góry robimy kilka małych dziurek nożem co zapobiega pęknięciu worka w trakcie pieczenia. Mięso pieczemy 2 godziny.
Do miseczki wlewamy jogurt, dodajemy do niego chrzan, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku. Mieszamy i mamy gotowy, aromatyczny sos do szynki pieczonej. Smacznego

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: