1

2

Przepisy

Kaczka zapiekana w pieczarkach z ziemniaczkami z serkiem oraz sałatka.

3/5 3 4 5 1

przygotowanie: 120 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Kaczkę myjemy i porcjujemy. Obsmażamy na maśle, dodajemy pieczrki pokrojone, czosnek i cebulkę również pokrojoną. Wszystko to dusimy na małym ogniu przez około 0,5 godzinki. Dodajemy sól, pieprz i kostkę Winiary.
dusimy i przenosimy do naczynia żaroodpornego i pieczemy to wszystko w piekarniku około 40 minut.
Przygotowujemy dodatkowo ziemniaczki. Ziemniaki dokłądnie myjemy i gotujemy co ważne w łupince 20 minut. Trzemy ser i mieszamy z przyprawami: sól, pieprz, oregano, bazylię oraz paprykę sypaną. Starty ser mieszamy z przyprawami.
Ziemniaki odcedzamy i przekrajamy na połówki i dajemy starty ser z przyprawami na nie, to wszystko podpiekamy w piekarniku, aby ser się stopił, pychota!
Przygotowujemy sałatkę, sałatę myjemy, rozdrabmiamy, dodajemy ogórek pocięty w plastry, oraz bazylię no oczywiście świeża, do tego przyprawy: sól pieprz i olej lniany. Układamy na talerzu kaczkę upieczoną, ziemniaczki z serkiem i sałatkę. Życzę smacznego

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: