1

2

Przepisy

Pierogi kebabowe

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 14 porcji

Przygotowanie:

Ciasto:Z podanych składników zrobić ciasto drożdżowe. Ciasto rozwałkować trochę grubsze niż na pierogi, wykrawać kółka (np.salaterką), nałożyć farsz, zlepić, pomalować jajkiem. Piec ok. 20 min.
Farsz:por – pokroić w paski i zeszklić na oleju cebule – pokroić i zeszklić na oleju (można razem z porem, papryki – pokroić w paski i udusić, pieczarki – pokroić i udusić (można razem z papryką), fileta z kurczaka – pokroić w paski i udusić z przyprawą gyros, ser żółty – zetrzeć na tarce. Całość wymieszać z koncentratem pomidorowym
Sos:Czosnek wycisnąć przez praskę i wymieszać z majonezem, jogurtem i przyprawą tzatzyki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: