Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Gulasz z parówek

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Parówki pokrój w plasterki.
  2. Pieczarki, czosnek oraz cebulę obierz i pokrój w plasterki.
  3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pieczarki, czosnek i cebulę.
  4. Pomidory sparz, obierz ze skórki i posiekaj.
  5. W garnuszki zagotuj 0,5 litra wody, dodaj kostkę rosołową, parówki i pomidory.
  6. Całość duś kilka minut.
  7. Przed podaniem posyp szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Jeśli stwierdzisz, że gulasz to potrawa, która nie może Cię już zaskoczyć, polecamy spróbować przepis na gulasz z parówek. Parówki zestawione z pieczarkami są idealna baza naszego dania. Dodając do niego kilka ząbków czosnku i cebulę, wzbogacimy smak potrawy i sprawimy, że zapach gulaszu rozniesie się po całej kuchni i zaprosi domowników do posiłku. Spróbuj sama!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?