1

2

Przepisy

FASZEROWANE UDKA Z KURCZAKA

5/5 5 10 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 45 minut

porcje: 6 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

1. Udka umyć. Delikatnie żeby nie uszkodzić skóry i mięśni, usunąć
kości. Mięso oprószyć przyprawa.
2. Przygotować farsz na dwa sposoby:
1) Paprykę pokroić w kostkę i wymieszać z 115serem startym na tarce
2) Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać pokrojone w kostkę
pieczarki i jeszcze chwilę smażyć.Doprawić solą i pieprzem.
3. Napełnić farszem udka (miejsca po kościach) i sczepić wykałaczką,
formując kształtne porcje.
4. Piec w piekarniku w foliowym rękawie przez 45min. w temp. 170°C
5. Można podawać z frytkami i surówką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: