Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

FASZEROWANE UDKA Z KURCZAKA

  • FASZEROWANE UDKA Z KURCZAKA
  • czas Łączny czas: 75 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 45 min)
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. 1. Udka umyć. Delikatnie żeby nie uszkodzić skóry i mięśni, usunąć
  2. kości. Mięso oprószyć przyprawa.
  3. 2. Przygotować farsz na dwa sposoby:
  4. 1) Paprykę pokroić w kostkę i wymieszać z 115serem startym na tarce
  5. 2) Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać pokrojone w kostkę
  6. pieczarki i jeszcze chwilę smażyć.Doprawić solą i pieprzem.
  7. 3. Napełnić farszem udka (miejsca po kościach) i sczepić wykałaczką,
  8. formując kształtne porcje.
  9. 4. Piec w piekarniku w foliowym rękawie przez 45min. w temp. 170°C
  10. 5. Można podawać z frytkami i surówką.
Kalorie: - kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANE UDKA Z KURCZAKA
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

FASZEROWANE UDKA Z KURCZAKA

Wydrukuj przepis

FASZEROWANE UDKA Z KURCZAKA

Zgłoś przepis do moderacji