1

2

Przepisy

Muffiny z jagodami

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 25 minut

porcje: 8 porcji

Przygotowanie:

Do miski wlać wszystkie "mokre" składniki: sok z cytryny, masło, mleko i jajka. Dokładnie wymieszać.

Białą czekoladę pokroić na malutką kostkę.

Do drugiej miski nasypać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier, czekolada. Zostaw około pół szklanki czekolady do dekoracji. Wymieszać suche składniki.

Połączyć mokre i suche składniki delikatnie mieszając. Grudki to norma, nic nie szkodzi.

Dodać jagody do mieszanki. Jeśli zdecydujesz się na mrożone owoce, nie rozmrażaj ich przed dodaniem do ciasta. W przeciwnym razie babeczki będą czerwone.

Delikatnie wymieszać ciasto z jagodami.

Masę wlewamy do foremek wcześniej wyłożonymi papierem, jeżeli nie mamy papieru foremki nasmarować olejem.

Piec 20-25 minut w 180 stopniach.

Gdy babeczki będą złoto-brązowe i wykałaczka po wkłuciu będzie czysta babeczki są gotowe. Udekorować płatkami białej czekolady.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: