Ruchanki, czyli kaszubskie racuchy

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 2

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mąkę wsypujemy do naczynia, robimy w niej wgłębienie, kruszymy drożdże i zalewamy około 200 ml ciepłego mleka.
  2. Kiedy drożdże zaczną pracować, dodajemy pozostałe składniki (jajko wcześniej roztrzepujemy, masło roztapiamy).
  3. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.

Opis przepisu:

Ruchanki, czyli kaszubskie racuchy to doskonały pomysł na obiad, kolację lub słodki podwieczorek. Doskonale sprawdzi się nie tylko na talerzach dzieci. Dorośli będą równie mocno zachwyceni tym tradycyjnym, kaszubskim przysmakiem. Koniecznie sprawdź nasz przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?