Biała kiełbasa pieczona z musztardą i piwem

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 5

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebule obrałam, pokroiłam w cienkie pół plasterki. Wrzuciłam na patelnię z rozgrzanym olejem i od razu posoliłam - smażyłam kilka chwil mieszając.
  2. Dodałam przyprawę ognistą, wymieszałam, przełożyłam do naczynia żaroodpornego. Na cebuli ułożyłam kiełbasę nie przecinając pętek, ale każdy kawałek kilkakrotnie nakłułam wykałaczką.
  3. Wlałam ok 1/2 szklanki piwa. Musztardę zmieszałam z miodem i posmarowałam miksturą wierzch kiełbasek.
  4. Naczynie wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piekłam ok. 30-40 minut co jakiś czas polewając kiełbaski sosem powstałym podczas pieczenia

Opis przepisu:

Biała kiełbasa pieczona z musztardą to przepis dla miłośników tradycyjnych smaków i... piwa, bo białą kiełbasę pieczemy także w tym trunku. Tak przyrządzona biała kiełbasa jest charakterna w smaku, zwłaszcza że dodajemy do niej płatki chilli.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?