Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Barszcz Wielkanocny z chrzanem

  • Barszcz Wielkanocny z chrzanem podany w chlebie lub na talerzu
  • czas Łączny czas: 90 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Buraki obrać, pokroić w ćwiartki i zalać zimną wodą na 3 tygodnie przed świętami, żeby kisły w słoju zakręconym. Włoszczyznę obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Chrzan obrać, zeskrobać i umyć, następnie utrzeć z niego drobne wiórki i sparzyć go wrzątkiem 2 razy. Mięso ugotować, wyjąć na talerz pokroić w kostkę. Obie kiełbasy pokroić w kostkę. Do wywaru dodać sparzony chrzan, mięso, kiełbasę i włoszczyznę i gotować przez pół godziny na małym ogniu. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do garnka. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Kwas z buraków dodać do garnka. Razem wszystko zagotować na małym ogniu przez 5 minut.
Kalorie: - kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Barszcz Wielkanocny z chrzanem
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Barszcz Wielkanocny z chrzanem

Wydrukuj przepis

Barszcz Wielkanocny z chrzanem

Zgłoś przepis do moderacji