1

2

Przepisy

Barszcz Wielkanocny z chrzanem

3/5

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Buraki obrać, pokroić w ćwiartki i zalać zimną wodą na 3 tygodnie przed świętami, żeby kisły w słoju zakręconym. Włoszczyznę obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Chrzan obrać, zeskrobać i umyć, następnie utrzeć z niego drobne wiórki i sparzyć go wrzątkiem 2 razy. Mięso ugotować, wyjąć na talerz pokroić w kostkę. Obie kiełbasy pokroić w kostkę. Do wywaru dodać sparzony chrzan, mięso, kiełbasę i włoszczyznę i gotować przez pół godziny na małym ogniu. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do garnka. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Kwas z buraków dodać do garnka. Razem wszystko zagotować na małym ogniu przez 5 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: