1

2

Przepisy

Wegetariański Pasztet ze Szpinaku i Buraków

4/5 4 10 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 8 porcji

Przygotowanie:

Obrane buraki zblenduj na drobne cząstki, dodaj do nich zblendowaną cebulę, jedno jajko, bulion i bułkę tarta. Wymieszaj tak, aby masa była jednolita. Gotową masą ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia keksówce.

Rozmrożony szpinak wymieszaj z drugim jajkiem, bulionem, pieprzem i bułką tartą. Gdy masa będzie miała jednolitą strukturę wyłóż ją na buraczaną warstwę, włóż do piekarnika i piecz w 200C przez ok 50-60 minut.

Sugestie: Do masy możesz dodać swoje ulubione przyprawy i dodatki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: