1

2

Przepisy

Warstwowa sałatka z jajkami

2/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 10 porcji

Przygotowanie:

Seler i jajka gotujemy i następnie kroimy w drobną kostkę. Por kroimy drobno i posypujemy solą żeby zmiękł. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem. Ser ścieramy na tarce. Żółtka od jajek także ścieramy na tarce. Szczypiorek drobno kroimy. Ogórki konserwowe kroimy drobno w kostkę i odsączamy z wody. Czosnek niedźwiedzi drobno kroimy.

Wszystkie składniki warstwowo układamy w salaterce. Kolejno:
groszek, seler, polewamy majonezem z jogurtem, czosnek niedźwiedzi, potem dodajemy ogórki, białka od jajek, por, polewamy majonezem z jogurtem, pieprzymy, jabłka, ser, żółtka i na koniec szczypiorek.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: