1

2

Przepisy

Karczek pieczony w ziołach

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 10 porcji

Przygotowanie:

Mięso umyć, osuszyć i włożyć do miski,. Natrzeć olejem, czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Obok mięsa położyć kilka listków laurowych i ziaren jałowca. Mięso włożyć do lodówki na 24 godziny. Następnie karczek piec w 200 stopniach C tyle godzin ile kilogramów waży. Czyli 2 kg pieczemy 2 h.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: