Karczek pieczony w ziołach

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 1 dzień 2 godz.

  • Porcje 10

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso umyć, osuszyć i włożyć do miski. Natrzeć olejem, czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Obok mięsa położyć kilka listków laurowych i ziaren jałowca.
  2. Mięso włożyć do lodówki na 24 godziny.
  3. Następnie karczek piec w 200 stopniach, tyle godzin ile kilogramów waży (czyli 2 kg pieczemy 2 godziny).

Opis przepisu:

Karczek pieczony w ziołach jest niezwykle aromatyczną potrawą, którą możesz podać do obiadu, jak pokroić na kanapkach. Najważniejsze jest dobranie odpowiedniej kompozycji ziół, które podkreślą delikatną strukturę mięsa. Zobacz, jak wykorzystać karczek w swojej kuchni!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?