1

2

Przepisy

Tofi - fino

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 12 porcji

Przygotowanie:

1 Biszkopt ; jajka wbij do miski , wsyp cukier , ubij lub zmiksuj na sztywną pianę . Do piany dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia , delikatnie wymieszaj . Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia lub natłuść i posyp bułką tartą . Wlej ciasto , wierzch wyrównaj . Piecz 20 minut w 180 ° . Ostudź .
2 Krem i kajmak ; gotowy krem karpatkowy ugotuj na mleku według instrukcji na opakowaniu . Ostudź . Dodaj margarynę , dokładnie i delikatnie wymieszaj . Puszkę z mlekiem skondensowanym włóż do garnka z wodą , gotuj na małym ogniu 3 godziny . Puszkę ostudź .
Masa śmietanowa ; żelatynę namocz w 2 łyżkach wody , rozpuść w rondelku na małym ogniu . Śmietanę ubij z cukrem , dodaj żelatynę , dokładnie i delikatnie wymieszaj .
3 Na ostudzony biszkopt wyłóż krem karpatkowy , rozsmaruj . Przykryj go warstwą krakersów , delikatnie wciśnij je w krem . Na krakersy wylej ostudzoną masę kajmakową , rozsmaruj . Na wierzch wyłoż bitą śmietanę , równomiernie rozsmaruj na całym cieście . Czekoladę dekoracyjnie zetrzyj na tarce o małych oczkach wprost na ciasto ( można je także posypać posiekanymi orzechami ) . Przechowuj w lodówce .

Życzę Smacznego ! ; )

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: