1

2

Przepisy

Barszcz biały na Wielkanoc

5/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 5 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Barszcz Biały Winiary przygotować wg. instrukcji na opakowaniu, dodać odrobinę majeranku roztartego w dłoni oraz sól i pieprz do smaku.
Kiełbaskę pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni.
Jajka pokroić w ćwiartki, wyłożyć do miseczek i zalać barszczem, na wierzch dodać po dwie łyżki jeszcze ciepłej przysmażonej kiełbaski.
Na wierzch zetrzeć chrzan (wg. uznania, może być tez chrzan ze słoiczka).
Podawać na gorąco z pieczywem.
Smacznego :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: