Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Barszcz biały na Wielkanoc

  • czas Łączny czas: 25 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 5 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Barszcz Biały Winiary przygotować wg. instrukcji na opakowaniu, dodać odrobinę majeranku roztartego w dłoni oraz sól i pieprz do smaku.
  2. Kiełbaskę pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni.
  3. Jajka pokroić w ćwiartki, wyłożyć do miseczek i zalać barszczem, na wierzch dodać po dwie łyżki jeszcze ciepłej przysmażonej kiełbaski.
  4. Na wierzch zetrzeć chrzan (wg. uznania, może być tez chrzan ze słoiczka).
  5. Podawać na gorąco z pieczywem.
  6. Smacznego :)
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • barszcz biały winiary
  • kiełbasa np.śląska
  • chrzan
  • sól i pieprz do smaku
  • majeranek
  • 8 jajek ugotowanych na twardo

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Barszcz biały na Wielkanoc
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Barszcz biały na Wielkanoc

Wydrukuj przepis

Barszcz biały na Wielkanoc

Zgłoś przepis do moderacji