1

2

Przepisy

Barszcz biały na Wielkanoc

5/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 5 minut

porcje: 4 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Barszcz Biały Winiary przygotować wg. instrukcji na opakowaniu, dodać odrobinę majeranku roztartego w dłoni oraz sól i pieprz do smaku.
Kiełbaskę pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni.
Jajka pokroić w ćwiartki, wyłożyć do miseczek i zalać barszczem, na wierzch dodać po dwie łyżki jeszcze ciepłej przysmażonej kiełbaski.
Na wierzch zetrzeć chrzan (wg. uznania, może być tez chrzan ze słoiczka).
Podawać na gorąco z pieczywem.
Smacznego :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: