1

2

Przepisy

Gosiowy, domowy pasztet świąteczny

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 120 minut

oczekiwanie: 180 minut

Przygotowanie:

-gotuję wywar z warzyw
-cebulkę pokrojoną podsmażam na patelni z łyżką oliwy - dodaję czosnek, część boczku , wątróbkę i paprykę
-połowę boczku kroję na plastry (do wyłożenia dna formy i wierzchu pasztetu)
-do wywaru dodaję piersi, łopatkę, karkówkę - gotuję do odparowania...
-po ostudzeniu przepuszczam mięso, usmażone i ugotowane,przez maszynke do mięsa (razem z warzywami)
-masę mieszam (najlepiej ręką) doprawiam przyprawami, dosalam i dodaję jajka
-keksówkę wykładam papierem do pieczenia - na dnie ukladam plasterki boczku - na boczek masę mięsną i znowu boczek
-pieczemy ok 1 godzinę w 180 stopniach bez termoobiegu
-pychotka!

1 wskazówka do przepisu

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: