1

2

Przepisy

Puch Anielski

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 10 porcji

Przygotowanie:

-Przesiać razem mąke i cukier puder,
-ubić białka z solą(najlepiej mikserem) na niezbyt zwięzłą mase
-dodać proszek do pieczenia do białek
-ubic mikserem białka z proszkiem "na sztywno"
-w dużej misce połączyć białka z mąką i cukrem pudrem
-dodać sok z cytryny/pomarańczy/ew.zapach
-wymieszać RĘCZNIE(!) całą mase.
-foremke natrzeć tłuszczem i bułką tartą/mąką do wyboru.
-Piec w temp. 180 stopni okolo 30 min.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: