Grzybowe roladki z indyka

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Farsz: cebule kroimy w kosteczkę, pieczarki myjemy i drobno siekamy, dodajemy do cebuli. Smażymy na połowie masła. Doprawiamy solą i pieprzem oraz połową koperku.
  2. Piersi z drobiu, kroimy w plastry. Zbijamy tłuczkiem przez folię, lekko pieprzymy i solimy. Na każdy płat mięsa nakładamy farsz, zwijamy i spinamy wykałaczką. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajka i maczamy w nich roladki, a następnie oprószamy je w bułce tartej (lub/i kaszy manny) z sezamem.
  3. Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy, często obracając, aż do zarumienienia. Następnie zalewamy wywarem, dusimy, a na koniec dodajemy śmietanę z resztą koperku. Smacznego

Opis przepisu:

Roladki z indyka z farszem z pieczarek, to genialne danie, którym zaimponujesz w trakcie rodzinnych zjazdów. Chrupiąca panierka z sezamem, w połączeniu z delikatnym, grzybowym nadzieniem, tworzą fantastyczną kompozycję, która na długo zostaje w pamięci – chce się jeszcze!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?