Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Schab ze śliwką w galarecie

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 50 min.

  • Porcje 10

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab obtaczamy w przyprawie, pozostawiamy na noc w lodówce.
  2. Nożem po długości nacinamy schab, wkładamy śliwki do środka i zawijamy. Wkładamy w rękaw do pieczenia.
  3. Pieczemy 50 minut w 200 stopniach.
  4. Studzimy i kroimy na plastry. Na półmisek układamy sałatę, pokrojony schab.
  5. Z wody, kostki gotujemy bulion, ostudzamy, dodajemy żelatynę. Polewamy schab na półmisku. Dekorujemy pomarańczą, winogronem, pietruszką według swojego uznania.

Opis przepisu:

Schab ze śliwką w galarecie, czyli tradycyjne danie, które jednak zawsze smakuje wyśmienicie. Tym razem, w trakcie przygotowywania dodajcie kostkę mięsną WINIARY, która wyzwoli z mięsa każdą z jego zalet. Aromat, który uniesie się w Waszej kuchni, zachęci do spróbowania potrawy każdego, kto go poczuje.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?