1

2

Przepisy

Schab ze śliwką w galarecie

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 10 porcji

Przygotowanie:

Schab taczamy w przyprawie, pozostawiamy na noc w lodówce. Nożem po długości nacinamy schab, wkładamy śliwki do środka i zawijamy. Wkładamy w rękaw do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 200 stopniach. Studzimy i kroimy na plastry. Na półmisek układamy sałatę, pokrojony schab. Z wody, kostki gotujemy bulion, ostudzamy, dodajemy żelatynę. Polewamy schab na półmisku. Dekorujemy pomarańczem, winogronem, pietruszką według swojego uznania.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: