1

2

Przepisy

Schab ze śliwką w galarecie

5/5

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 10 porcji

Przygotowanie:

Schab taczamy w przyprawie, pozostawiamy na noc w lodówce. Nożem po długości nacinamy schab, wkładamy śliwki do środka i zawijamy. Wkładamy w rękaw do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 200 stopniach. Studzimy i kroimy na plastry. Na półmisek układamy sałatę, pokrojony schab. Z wody, kostki gotujemy bulion, ostudzamy, dodajemy żelatynę. Polewamy schab na półmisku. Dekorujemy pomarańczem, winogronem, pietruszką według swojego uznania.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: