Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Schab ze śliwką w galarecie

  • Schab ze śliwką w galarecie
  • czas Łączny czas: 90 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 10
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Schab taczamy w przyprawie, pozostawiamy na noc w lodówce. Nożem po długości nacinamy schab, wkładamy śliwki do środka i zawijamy. Wkładamy w rękaw do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 200 stopniach. Studzimy i kroimy na plastry. Na półmisek układamy sałatę, pokrojony schab. Z wody, kostki gotujemy bulion, ostudzamy, dodajemy żelatynę. Polewamy schab na półmisku. Dekorujemy pomarańczem, winogronem, pietruszką według swojego uznania.
Kalorie: - kcal / 10 porcję

Potrzebne składniki:

  • 2 kg schabu 1 op przyprawy do schabu pieczonego 1 op śliwki suszone 1 szt kostki bulionowej 1 l woda 2 łyżki żelatyny 5 listki sałaty 1 gałązka natki pietruszki 1 szt pomarańczy 3 szt winogrona

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Schab ze śliwką w galarecie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Schab ze śliwką w galarecie

Wydrukuj przepis

Schab ze śliwką w galarecie

Zgłoś przepis do moderacji