1

2

Przepisy

Babeczki z bitą śmietaną

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 16 porcji

Przygotowanie:

Mąkę przesiewamy na stolnicę,dodajemy szczyptę soli, kruszymy na mąkę masło, dodajemy żółtka, wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy kul,wkładamy do lodówki na 30 minut.Ciasto po30minutach wałkujemy na 3-4cm grubości, foremką wycinamy kółko, nakładany ciasto do foremki. Pieczemy na złoty kolor 15 minut w 200 stopniach. Mleko mocno schłodzone miksujemy z bitą śmietaną, Posypujemy kolorową posypką, polewamy rozpuszczoną czekoladą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: