1

2

Przepisy

Żurek Świąteczny

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

Kielbase ukladamy na spodzie rondla, zalewamy 6 szklankami wody, dodajemy przyprawy, grzybek i zabki czosnku. Wstawiamy na maly ogien, gdy zacznie wrzec gotujemy na malym ogniu 15 minut. Wyjmujemy kielbase, a wywar cedzimy, doprowadzamy do zagotowania, caly czas mieszajac laczymy z zakwasem. Zagotowujemy i gotujemy kilka minut. Przyprawiamy majerankiem, dodajemy pokrojona w krazki kielbase, czastki ugotowanych jajek, oraz posiekany grzybek

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: