1

2

Przepisy

Babeczki marmurkowe

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 35 minut

porcje: 8 porcji

Przygotowanie:

Masło ucieramy dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy.Nie przerywając miksowania dodajemy po 1 jajku. Na przemian dodajemy trochę mąki, skrobi ziemniaczanej i mleka i cały czas miksujemy. Dodajemy szczyptę soli.. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Piekarnik nagrzewamy do 180 C, a foremki smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką. 1/3 ciasta mieszamy z kakao. Do foremek nakładamy na przemian masę jasną i ciemną. Mieszamy widelcem. Zapiekamy do momentu aż babeczki się przyrumienią a po teście z patyczkiem, patyczek będzie suchy. Wyjmujemy do ostygnięcia i polewamy lukrem oraz posypujemy kolorową posypką. Zostawiamy na 30 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: