1

2

Przepisy

Warzywa w galarecie

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 45 minut

oczekiwanie: 1440 minut

porcje: 8 porcji

Przygotowanie:

Warzywa zalewam wodą (ok. 1-1,3 litra), doprawiam pieprzem, solą i zielem angielskim i gotuję do miękkości. Ostudzony wywar oddzielam od warzyw i mieszam z żelatyną rozpuszczoną w ok. 1/3 szklanki wrzątki, a z warzyw kroję marchewkę w plastry.Do kokilek wkładam plasterki jajek, na to groszek, grzybki, korniszony i marchewkę. Pasuje też kukurydzaZalewam wywarem zmieszanym z żelatyną. Wstawiam do lodówki na całą noc.Kiedy galaretki zastygną to ostrożnie wyjmuję je z kokilek i dekoruję natką pietruszki. Smacznego.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: