1

2

Przepisy

Zrazy z nutka Winiar

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 80 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 8 porcji

Przygotowanie:

Schab umyłam pokroiłam na 8 plastrów każdy plaster mięsa tłuczkiem tłukłam. Posypałam przyprawa do mięsa schab i posoliłam i dałam pieprzu szczyptę. Serek topiony pokroiłam na kawałeczki położyłam na schab na to położyłam sporo szczypiorku który pokroiłam drobno. Kapary wyjęłam ze słoiczka i tez dałam parę sztuk na każdy kawałek schabu . Zawinęłam spięłam wykałaczkami i smażyłam na patelni z obu stron . Dodałam bulion wołowy babuni Winiar i wody i tak dusiłam koło godziny aż mięso zrobiło się miękkie

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: