Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Sałatka z wędzoną rybą

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 6

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rybę obierz ze skóry, dokładnie usuń ości i podziel na kawałki.
  2. Ogórki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj.
  3. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W trakcie ucierania skrapiaj sokiem z cytryny.
  4. Śliwki pokrój w paseczki.
  5. Majonez wymieszaj z jogurtem i musztardą.
  6. Przygotowane składniki sałatki połącz. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj z sosem.
  7. Na koniec posyp szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Sałatka z wędzoną rybą to wyraziste danie, które na długo pozostaje w pamięci. Świetnie nadaje się na pożywny lunch, ale też jako przekąska na wytworne przyjęcie. Do przygotowania sałatki potrzebujemy ogórka konserwowego, cebulę i … owoce. Mowa tu oczywiście o jabłku i oryginalnych w smaku śliwkach marynowanych w occie. Tak zestawione składniki, wzbogacone Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i kwaskowatym jogurtem naturalnym, stworzą idealną kompozycję.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?