1

2

Przepisy

Baba z cytrynową nutką

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 65 minut

oczekiwanie: 65 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Jaja wbijamy do miski, wsypujemy cukier miksujemy aż składniki połączą się.
Następnie przez sitko przesypujemy mąkę ziemniaczaną.Mieszamy łyżką,następnie wlewamy olej,
wsypujemy szklankę mąkę i ponownie mieszamy.Na koniec dodajemy ocet oraz proszek do pieczenia,oraz startą skórkę z cytryny.
Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą.
Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.Przygotowaną masę przelewamy do okrągłej formy.
Babkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 45 minut, aż babka wyrośnie i się zarumieni(należy sprawdzać
wykałaczką czy ciasto jest upieczone i nie klei się do wykałaczki). Gdy Babka jest już upieczona wyjmujemy ją
z piekarnika aby ostygła,gdy ostygnie babkę przewracamy do góry dnem na talerz.

SmaczneGO

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: