1

2

Przepisy

Sałatka z winogronami i kukurydzą

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Winogrona myjemy, następnie kroimy na pół i wydrążamy łyżeczką nasiona. Wrzucamy do miski. Mozarellę białą osuszamy na papierowym ręczniku i kroimy na małe kosteczki o krawędzi około 1 cm, dodajemy do pokrojonych winogron. Dodajemy majonez Winiary i mieszamy, tak aby jak najwięcej mozarelli znalazło się wewnątrz winogron. Odcedzamy kukurydzę z puszki, wsypujemy do pozostałych składników. Dodajemy wyciśnięty 1 ząbek czosnku i do smaku sól i pieprz. Całość ze sobą powtórnie mieszamy. Zostawiamy na 1-2 h w lodówce, aby się przegryzł czosnek.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: