Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Kurczak faszerowany pieczarkami

  • czas Łączny czas: 240 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 180 min)
  • porcji Porcji: 1
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Z kurczaka wyciągamy wszystkie kości tak aby nie naruszyć skury za zewnątrz. Pieczarki pokroić i podsmażyc na oliwie, cebulkę podsmażyć na małej ilości oliwy i wszystko wymieszać z mięsem mielonym dodając jajka, posiekaną pietruszkę, doprawić solą i pieprzem. Faszerować kurczaka farszem i zszyć ( ja zszywam zwykłą nitką i igłą) Posolić kurczaka i natrzeć przyprawą do kurczaka; położyć na blachę i wlać trochę oleju i wody, wstawić do piekarnika i piec 1,5 godz. w temp. 190* cały czas polewając go wodą z blachy podczas pieczenia aby nie pękł. Po upieczeniu ułożyć na półmisku udekorować zieloną sałatą. SMACZNEGO :)
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 1 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Kurczak faszerowany pieczarkami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Kurczak faszerowany pieczarkami

Wydrukuj przepis

Kurczak faszerowany pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji