1

2

Przepisy

Kurczak faszerowany pieczarkami

5/5

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 180 minut

porcje: 1 porcja

Przygotowanie:

Z kurczaka wyciągamy wszystkie kości tak aby nie naruszyć skury za zewnątrz. Pieczarki pokroić i podsmażyc na oliwie, cebulkę podsmażyć na małej ilości oliwy i wszystko wymieszać z mięsem mielonym dodając jajka, posiekaną pietruszkę, doprawić solą i pieprzem. Faszerować kurczaka farszem i zszyć ( ja zszywam zwykłą nitką i igłą) Posolić kurczaka i natrzeć przyprawą do kurczaka; położyć na blachę i wlać trochę oleju i wody, wstawić do piekarnika i piec 1,5 godz. w temp. 190* cały czas polewając go wodą z blachy podczas pieczenia aby nie pękł. Po upieczeniu ułożyć na półmisku udekorować zieloną sałatą. SMACZNEGO :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: