1

2

Przepisy

Słodkie tartaletki z kaczką i borówką

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Kruche ciasto :

do miski wsypać 3 szklanki mąki tortowej,3/4 szklanki cukru,jeden cukier waniliowy,5żółtek, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1,5 kostki masła . Zagnieść do uzyskania jednolitej konsystencji . Kokliki nasmarować tłuszczem i wyłożyć nimi ciasto. Nakłuwamy je widelcem.

Do każdego koklika układamy kawałki pieczonej piersi z kaczki oraz ser topiony i na koniec posypujemy pokrojonym w kostkę serem feta. Zapiekamy w 180 C około 30 - 40 minut. Podajemy z konfiturą z borówek.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: