1

2

Przepisy

Sernik ZEBRA

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 45 minut

oczekiwanie: 70 minut

porcje: 16 porcji

Przygotowanie:

SKŁADNIKI NA BLACHĘ O ŚREDNICY 26 CM




1.Żółtka oddzielić od białek
2. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej (w osobnych naczyniach) i odstawić do ostygnięcia.
3. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać masło i ubić na jednolitą masę.
4.Dodać budyń (w proszku) i twaróg,kolejno wlać olejek śmietankowy.
5.Białka z jedną łyżką cukru ubić na sztywno, dodać je do masy twarogowej i wymieszać.
6.Podzielić ciasto na 2 części. Do jednej dodać białą czekoladę, do drugiej ciemną i wymieszać.
7.Spód tortownicy posmarować masłem, można wyłożyć papierem do wypieków.
8.Nakładać ciasto w następujący sposób: na środek tortownicy wlać 2 łyżki jasnej masy, następnie na środek białej masy wlać 2 łyżki ciemnej masy, aż do wyczerpania masy..
Piekarnik nagrzać do 175 stopni i piec przez ok 60/70 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: