1

2

Przepisy

Migdałowe kieszonki z suszonymi pomidorami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Schab rozbić,czosnek posiekać i natrzeć z obu stron kotlety.Posypać solą, pieprzem i ziołami.Ser pokroić w cienkie plasterki przykryć nimi sznycle.Na serze ułożyć połówki suszonych pomidorów.Mięso złożyć na pół, brzegi kotletów mocno rozbić,aby ser nie wypłynął podczas smażenia.Kieszonki oprószyć mąką,zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w płatkach migdałowych.Smażyć po 5 minut z każdej strony,podawać z ziemniakami i surówką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: